Witam
Podstawowe dane i pliki do projektu załadowałem na serwer ftp dla potomnych. Autor projektu zniknął jakiś czas temu i nie ma z nim kontaktu. Więc nie wiadomo jak długo jeszcze strona pochodzi.
Płytka zamówiona u Chińczyka, wszystkie części kupione w Mouser.com (ideą twórcy projektu było, aby wszystkie części były ogólnie dostępne i możliwe do zamówienia od jednego sprzedawcy). Wysokiej klasy kondensatory, bardzo przyzwoity potencjometr i metalizowane 1% rezystory. Wszystko zmierzone dodatkowo przed montażem.
Jak to brzmi? Świetnie! Bezszumowo, z ładnie wyrównaną charakterystyką. Nie jestem bardzo osłuchany w muzyce ze słuchawek, więc ciężko mi się wypowiadać. Przepinając się bezpośrednio do odtwarzacza, odniosłem wrażenie, lekko wyciszonych basów. Natomiast ustrojstwo ma moc! Na pewno jest w stanie napędzić bardziej wymagające słuchawki.
W weekend spróbuję się rozłożyć z tym bardziej i wrzucić jakieś dane z pomiarów. O ile wszystko będzie wyglądało dobrze, wzmacniacz będzie włożony w bardziej elegancką obudowę, w wbudowanym zasilaniem i zestawem gniazd, który bardziej mi odpowiada.